Hrušková šťáva (sirup) a pyré
Potřebné ingredience
mísa hrušek(asi kilo), vody tolik aby byly ponořené, asi půl hrnku cukru (i méně - dle množství hrušek - sypala jsem od oka)
Postup přípravy
Hrušky očistit, vykrojit jádřince, já jsem okrájela i slupku, vařit 20 minut s cukrem, umixovat (v mixeru nebo ponorným - ponorným to šlo hůř, tak je lepší si je nakrájet na menší kousky, hodila jsem je do mixeru a tím šly celé). Scedit. V sítku zbyde hruškové pyré a scezením vznikne hrušková šťáva.
Podrobný postup viz. meruňkový sirup. Celkem 1 flaška sirupu.
Na hruškový sirup stačí málo cukru - hrušky nejsou tak výrazné a je třeba dát do skleničky víc sirupu než třeba malinového. Šťáva chutná jako kompotová.
Nebo prostě jen uvařit kompot, nemixovat.
Podrobný postup viz. meruňkový sirup. Celkem 1 flaška sirupu.
Na hruškový sirup stačí málo cukru - hrušky nejsou tak výrazné a je třeba dát do skleničky víc sirupu než třeba malinového. Šťáva chutná jako kompotová.
Nebo prostě jen uvařit kompot, nemixovat.
cezení - v sítku pyré, v hrnci sirup
hrušková štáva - zředěná s vodou
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé